domingo, 6 de marzo de 2011

REGATA KAAB DE PALAMÓS _Diari d´un entrenador

Dijous 17

Arribem a l’hotel Marina, amb el Pau, l’Anna i la Irene. Estan molt exaltats però a mesura que passa el sopar parlen menys. Em proposo no parlar-los de vela, que pensin en altres coses, que ja tindran temps per fer-ho.
Anem a dormir, les nenes a una habitació:
-Controleu ehh…, no la lieu. Quedem demà a les 7.45am per esmorzar.-
Al pobre Pau li toca “pringar”. Dormirà amb mi i el David Ubach, que està amb nosaltres a l’hotel.


Divendres 18_LA CORRENT
A l’esmorzar ens prometen pa acabat de fer i croissants..... però ens acaben portant torradetes amb melmelada.
Després de rebre a la resta de l’equip, l’Ari i la Viki, els deixo descarregant i muntant.
A l’aigua! És un dia de sud, molt variable en quan intensitat i direcció. Quan el sol apreta el vent gira una mica a la dreta i puja d’intensitat, i quan es tapa el dia, cau i marxa a l’esquerra. A més la gran particularitat d’avui és la forta corrent
- Ok! Quan tinguem el vent fluix d’esquerres pensem en buscar la part esquerre del camp de regates per tenir més vent. Quan el vent puja d’intensitat podem anar més a la dreta per evitar la corrent i aprofitar el role de terra... I molt important, a la sortida hi haurà molta corba, així que agafeu enfilació!

La Viki ha entès el dia, tot i no fer sortides sobre la línia, ha estat a primera fila i això ha fet que pogués decidir el costat on vol anar. Gràcies a això ha estat prou regular, excepte a la primera, que no ha tingut en compte el fluix vent i la corrent a l’hora de l’arribada per fer les coses més fàcils.

L’Anna ha anat de pitjor a millor. A les dos últimes ha sortit prou bé però lluny de la línia. En les dues ocasions no ha pogut aguantar la primera fila tot i que a la última regata ha fet una molt bona primera cenyida.

La primera sortida del Pau ha estrenat la nova càmera. Tenim bon material per analitzar-lo després. La primera prova la fa tota al revés, quan hi ha vent va a l’esquerre i quan cau va a la dreta. Fa una bona segona sortida i a la tercera aconsegueix passar a dalt de la cenyida en la primera meitat de la flota.

L’Ari no aconsegueix fer una bona sortida, ja que tarda molt alhora d’arrancar el barco tot i haver-se fet un bon lloc. Navega tota la cenyida condicionada. Per sort, li he gravat l’error per ensenyar-li. A la segona regata, quan el vent cau aconsegueix anar a l’esquerra i guanyar posicions, sobretot a la segona cenyida.

La Irene, a la primera regata va a l’esquerre i alhora de creuar, amb la corrent en contra li costa mantenir posicions. A la segona fa una gran sortida i ben pensat per ella, vira per anar a la dreta, però ho fa massa aviat.
-Has d’esperar el role per creuar. Quan vegis que la flota va virant aleshores vires amb els de davant.-


Dissabte 19_NO WIND, NO RACE.

Estem entre mig d’un anticicló i un front de pluja que s’acosta. En definitiva, no tenim el cel despejat perquè escalfi i entri el tèrmic, ni ens arriben els vents del nord que entren pel Golf de Lleó.
No hem fet res, hi ha gana i els he de treure de l’hotel així que unes Crepes i em sembla que després anirem a sopar una pizza. Les nenes estan..... no sé.. esverades?.. i clar, al Pau no cal animar-lo gaire perquè s’arranqui. Crec que deu ser l’edat tot plegat. Això si, em dona la sensació que s’ho estan passant de conya.



Diumenge 20_El vent només arriba per veure la Viki al podi

A l’esmorzar arriben els croissants del primer dia!!!! Gran noticia per començar el dia.
Sortim a l’aigua sense vent, entra vent de nord, torna a 0 nusos, gira a Sud d’uns 4 nusos però es posa a ploure i cau el vent.... Entre tot, anem provant velocitat, quan baixa fem broma a la zodiac, tornem a provar, .....torna a girar el vent, ara cap a l’est.... i al final RES DE RES. Sembla que vol entrar però arriba el temps límit de la regata.
Així doncs, cap a terra just quan entren 15 nusos de garbí!
I que en trec de tot plegat?
Mereix felicitació especial la Viki per la posició assolida a la general (11º i primera femenina), que fa justícia amb la seva intensitat de treball. Però més important per a l’entrenador és l’actitud d’autoexigència que ha mostrat l’equip durant la regata. Crec que hem trobat un bon equilibri entre la conya i la concentració a l’aigua. Així que en trec una VALORACIÓ POSITIVA!
Marc Subirà - Entrenador

3 comentarios:

Eva dijo...

Quina currada Marc!
No sé qué deu tenir el Kaab, però tens raó que estaven mooolt esverats, això sí m'en alegra saber que quan toca concentrar-se també s'hi posen.
Moltes gracies per aquesta explicació tan detallada i per la teva feina!
Una abraçada

Ariadna dijo...

Marc, aixo de concentrar-nos a l'aigua ho intentem sempre, i lo de pasar-nos ho be ni ho intentem, ens surt sol! I et puc assegurar que ens ho vam passar molt be.
Gracies per tot i fins dissabte.

Anna dijo...

Deus haver estat molt de temps en fer això. M'agrada molt que sempre trobis una valoració positiva! AIXÒ ENS MOTIVA!!!
Trobo que va molt bé fer un ''diari'' de les regates.
M'agrada tindret com a entrenador! :)